Avfärga håret naturligt

Att färga håret är idag ett mycket vanligt och uppskattat sätt att få förnyelse i utseendet. Hårfärger har länge använts av människor som vill få en ny look eller som kanske vill täcka över grå hår som börjat att synas. Marknaden erbjuder mängder med olika produkter och tillvägagångssätt för den som vill få en ny hårfärg, men ibland kan det vara så att det inte riktigt blir som man tänkt sig.

När man pratar om att avfärga håret så menar man att dra ur färg som redan har suttit i. Det kan t.ex. vara så att du har färgat håret för många år sedan och nu vill få bort ”resterna” för att återgå till din naturliga hårfärg, men det kan också vara så att du har färgat håret och det blev en mycket mörkare färg än du hade tänkt dig. Avfärgning av håret med hjälp av kemikalier är vanligtvis det bästa sättet för att få snabbt resultat, men å andra sidan kan det också påverka hårets kvalitet och göra det skört och torrt. Det finns sätt att gå tillväga för den som vill avfärga mer skonsamt, t.ex. genom att använda C-vitamin metoden.

Vad är C-vitamin metoden?

Enkelt förklarat kan man säga att C-vitamin metoden är en metod som går ut på att du använder dig av vanligt schampo och vanliga C-vitamin brustabletter. Dessa brustabletter kan du hitta i matbutiker såväl som på Apoteket eller i hälsokostbutiker. Det enda du behöver göra är att krossa 5-6 tabletter i en skål och därefter hälla i cirka en halv deciliter med schampo. Här är det viktigt att skålen är stor, eftersom det kommer skumma ordentligt. Ta sedan skummet och applicera i hela håret. Låt det verka så länge som du bara kan, gärna i flera timmar, innan du sköljer ur. Metoden är skonsam och du kan upprepa den så många gånger du vill.