Bleka tänderna hemma

Gula tänder kan få vilken look som helst att förlora sin kraft. Gula tänder beror vanligtvis på att man har ätit och druckit saker som har en tendens att färga av sig. I Sverige är vi t.ex. väldigt duktiga på att dricka stora mängder te och kaffe, som många vet, färgar av sig ordentligt. Under åren har skönhetsmarknaden fyllts med olika typer av tandblekningsprodukter som du kan använda dig av hemma. De är enkla och smidiga och går vanligtvis väldigt fort. Dessutom är de mycket billigare än att gå och göra en tandblekning hos en tandläkare.

Olika typer av hemmatandblekning

Det finns flera olika typer av produkter att välja mellan om du vill bleka tänderna hemma. Det vanligaste är plastskenor som du lägger i varmt vatten och som du sedan formar efter dina egna tänder. Dessa skenor ska sedan fyllas med en blekande gelé och appliceras på tänderna. Hur länge du ska ha skenorna på beror på märket och produkten, men 15-30 minuter är det vanligaste. Vill du inte använda skenor kan du också använda klisterremsor eller tandblekningspennor.

Vilket resultat kan man förvänta sig?

Tandblekning hemma är inte för alla och vilket resultat du kommer att få är mycket varierande Vissa får sina tänder blekta flera nyanser, medan andra bara upplever en svagt ljusare effekt. Innan du påbörjar behandlingen är det rekommenderat att du borstar tänder noga och att du avlägsnar tandsten. På så sätt ökar du möjligheten att få ett så bra resultat som möjligt. Se till att du läser om produkten innan du köper den. Titta på vilka resultat som andra människor har fått och se om du kan få någon form av garanti. Även om en tandblekning hemma är mycket billigare än en hos tandläkaren så vill du ändå inte känna att du kastar pengarna i sjön.