Gör din egen ansiktsmask

En ansiktsmask kan se till så att din hy blir återfuktad, fri från överskott av fett, mjuk och len eller fri från finnar och akne. Det finns mängder med olika masker på marknaden att välja mellan och de kommer i olika format, formulas och prisnivåer. En ansiktsmask är skön att använda och får dig att känna dig fräsch och uppiggad. Det är dock inte alltid man har en mask nära till hands när man behöver den, men frukta ej! I ditt kök har du troligtvis alla ingredienser som du behöver för att skapa en mask på egen hand.

En hemmagjort ansiktsmask kommer med många fördelar. För det första är det mycket billigare och för det andra kan du vara säker på att du vet vad ansiktsmasken faktiskt innehåller. Här nedan kommer du att få läsa om två alternativ på hemmagjorda ansiktsmasker som du kan använda dig av och som ger riktigt bra resultat.

Återfuktande mask

Ditt ansikte och fin hud kan aldrig få för mycket fukt. Detta är extra viktigt om du har problem med torr hud. Med den här masken får du en riktig fuktboost och bara på naturliga ingredienser.

Du behöver:

  • 1 mogen och mjuk avokado
  • 2 teskedar olivolja

Börja med att mosa ner avokadon i en skål och blanda därefter ner olivoljan. Se till att du blandar allt ordentligt och applicera därefter masken i hela ansiktet. Låt masken verka under loppet av 15 minuter och skölj därefter med vatten. Återfukta med en bra kräm efteråt.

Exfolierande mask

Ibland kan huden behöver en lätt exfoliering och då passar den här masken utmärkt. Den ser till att död hud försvinner och att irriterad hud lugnas.

  • 2 matskedar med ekologisk honung
  • 2 matskedar med yoghurt (naturell)

Även här ska du bara se till att blanda alla ingredienser i en skål och därefter applicera masken på ansiktet. Dock är det rekommenderat att du låter den här masken verka i minst 20 minuter.