Make up för en bra bas

Hur mycket smink vi använder oss av och hur ofta vi sminkar oss är väldigt varierande beroende på vem du frågar. Vissa gör en så kallad ”full face make up” varje dag, medan andra kanske bara sminkar sig till mer festliga tillfällen. Det vanligaste är dock att man använder sig av mindre smink under vardagar och mer smink när det vankas tillställningar. Här kommer du att få läsa om vilka produkter som du bör ha i din sminkväska för att utgöra en bra grundsminkning.

Observera att detta bara är rekommendationer. Du får naturligtvis själv avgöra vilka produkter som du tycker är viktiga för att du ska få till en sminkning som passar i de flesta tillfällen.

Produkterna som varje sminkväska behöver

En bra foundation – En foundation är en form av underlagskräm som jämnar ut hudtonen och får din hud att se slät och fin ut. Välj en som passar din nyans så bra som möjligt och fråga om råd i butiken om du är osäker.

Mascara – Mascaran är en räddare i nöden för när du bara vill se lite piggare och fräschare ut. Mascara finns i olika former och appliceras på ögonfransarna med hjälp av en liten borste. Det finns både vattenfast mascara och mascara i olika färger.

Rouge – Rouge får dina kinder att se härligt äppelröda ut och ger ett friskt och piggt intryck. Många föredrar rouge i pulverform, men även kräm är populärt och uppskattat. Applicera med hjälp av fingrarna eller med en rougeborste.

Ögonbrynspenna/skugga – Trenden som råder är att ha markerade och välformade ögonbryn. Det kan du åstadkomma med hjälp av en ögonbrynspenna eller en ögonbrynsskugga. Kom ihåg att applicera försiktigt och därefter bygga på, annars kan det ge ett alldeles för hårt intryck.

Läppstift/läppbalsam – Mjuka och härliga läppar passar alla. Se till att du har ett bra läppstift som fungerar för alla tillfällen och ett läppbalsam för att hålla läpparna återfuktade.